Sertéskaraj meggymártással

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 441 kalória
  • Ildi
Megosztás

A sertéskarajt ujjnyi vastagra szeleteljük. Megsózzuk, borsozzuk és forró olajon, mindkét oldalát megsütjük.
A meggyet megmossuk és kimagozzuk.
Feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje.
Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy mennyire savanyú, cukorral édesítjük.
3-4 percig forraljuk.
A tejszínt elkeverjük a keményítővel. 1-2 dl meleg főzőlevet teszünk hozzá és a meggyhez adjuk. A kívánt sűrűség eléréséig, kevergetve főzzük (1-2 perc).


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek keményítő
  • dl növényi tejszín
  • dkg cukor
  • csipet szegfűszeg
  • csipet fahéj
  • 30 dkg magozott meggybefőtt
  • 60 dkg sertéskaraj
Vegye meg a hozzávalókat