Sertés karaj tarhonyával, zöldséges sörmártással

  • 2 személyre
  • 50 perc
  • 446 kalória
Megosztás

A csipetkét kevés olajon, egy darab pucolt vöröshagymával együtt szép aranybarnára pirítom. Amikor szép színe van, hozzáöntök nagyjából kétszeres mennyiségű forró vizet és folyamatos kevergetés mellett puhára főzőm. Amikor kész, keverek hozzá jó sok snidlinget és sóval, borssal, őrölt köménnyel beízesítem.
Ezután feldarabolom a maradék vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert és erősen lepirítom őket egy darab kakukkfűvel. Pirítás után, hozzáöntöm a barna sört és puhára főzöm.
Amikor kellően megfőztem a zöldségeket, leturmixolom és hideg vajat adok hozzá! Ettől lesz szép krémes állaga. :)
Kész a köret és a mártás! Már csak a húst kell megsütni.
A karajt megtisztítom és felszeletelem egyforma méretűekre. Csak sózom és forró serpenyőben lepirítom őket. Dobok hozzá egy darab kakukkfüvet és fokhagymát.
Tányérra halmozom az egészet, meglocsolom olívaolajjal és friss zöldfűszerrel díszítem.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat