Savanyú zöldbableves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 522 kalória
  • Gizike
Megosztás

A szálkáitól megtisztított zöldbabot, vágja 1 cm-es darabkákra.
Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, a kockára vágott zöldségekkel, amit sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezett.
A felforrósított olajban, a fokhagymát kissé süsse meg, hozzáadva a lisztet. Pirospaprikával pirítsa zsemleszínűre.
Hideg tejjel felengedve, öntse a forrásban levő leveshez. Ízesítse a tejföllel, és jól forralja össze.
Kicsit hagyja hűlni, majd a babérlevelet dobja ki. Kevés citromlével, vagy ecettel savanyítsa, ízlése szerint.
A tetejére, apróra vágott, friss kaprot tegyen. Melegen és hidegen egyaránt finom.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat