Savanyú káposztás sült pontypatkó, kaporral

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 794 kalória
Megosztás

A szalonnát felkockázzuk és lassú tűzön elkezdjük kiolvasztani belőle a zsiradékot. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet és az őrölt pirospaprikát.
Közben beáztatjuk a savanyú káposztát és alaposan átmossuk. Ezután szépen feldaraboljuk és belekeverjük a pörköltbe. Nagyjából 20-25 perc alatt készre főzzük. A ponty szeleteket sózzuk és egy forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A végén egy kevés vajjal meglocsoljuk és kezdhetünk is tálalni. A káposztát rakjuk ki egy mélytányérba és helyezzük rá a sült pontyot. Kanalazzunk mellé egy kevés tejfölt és csipkedünk rá friss kaprot. Kész is vagyunk!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat