Sárgaborsókrémleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 679 kalória
  • snepi76
Megosztás

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva, nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd 40 percig állni hagyjuk.


Hozzávalók
  • fej vöröshagyma
  • dl tejszín
  • 15 dkg hús (főtt füstölt)
  • ek liszt  
  • gerezd fokhagyma  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 30 dkg sárgaborsó
  • dl húsleves (füstölt lé)
Vegye meg a hozzávalókat