Sárgaborsókrémleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 803 kalória
  • snepi76
Megosztás

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva, nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd 40 percig állni hagyjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat