Sárgaborsófőzelék sertéspörkölttel

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 700 kalória
  • kuksi09
Megosztás

A pörkölthöz a hagymát felkockázzuk, zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk vele, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, fűszereket, Maggi kockát, kevés vizet, és készre főzzük.
A főzelékhez a sárgaborsót felengedjük vízzel, sózzuk, és apróra zúzott fokhagymával ízesítjük.
Beleteszünk egy Maggi leveskockát (ettől finomabb lesz), majd elkeverjük vele.
Ha megfőtt, egy másik edénybe olajat teszünk, beletesszük a lisztet, pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kész főzelékhez adjuk.
A pörkölttel tálaljuk.


Hozzávalók
  • 50 dkg sárgaborsó
  • fej reszelt fokhagyma
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (+ 1 ek.)
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek liszt  
  • mk pirospaprika (+ 1 mk.)
  • 50 dkg sertéscomb
  • fej vöröshagyma
  • konzerv sűrített paradicsom
  • tk ételízesítő  
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat