Sárgaborsófőzelék sertéspörkölttel

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 1114 kalória
  • kuksi09
Megosztás

A pörkölthöz a hagymát felkockázzuk, zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk vele, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, fűszereket, Maggi kockát, kevés vizet, és készre főzzük.
A főzelékhez a sárgaborsót felengedjük vízzel, sózzuk, és apróra zúzott fokhagymával ízesítjük.
Beleteszünk egy Maggi leveskockát (ettől finomabb lesz), majd elkeverjük vele.
Ha megfőtt, egy másik edénybe olajat teszünk, beletesszük a lisztet, pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kész főzelékhez adjuk.
A pörkölttel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat