Sárgaborsó leves

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 501 kalória
  • pevus
Megosztás

A sárgaborsót, 2-3 órára beáztatjuk.
A hagymát finomra vágjuk és a zöldségekkel együtt megpároljuk.
Fűszerezzük, majd ha félig megpuhultak a zöldségek, félrehúzzuk az edényt és beleszórjuk a pirospaprikát.
Ráöntjük a sárgaborsót és felöntjük zöldségleves alappal.
Lángra rakjuk és felforraljuk.
Addig főzzük lassú lángon, ameddig teljesen puha nem lesz az összes zöldség.


Hozzávalók
  • 1.5 tk pirospaprika
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet ételízesítő  
  • db leveskocka (zöldséglevesnek felfőzve)
  • 30 dkg sárgaborsó
Vegye meg a hozzávalókat