Sárgaborsó leves füstölt tarjával

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 225 kalória
  • Andi80
Megosztás

A sárgaborsót forró vízbe áztatjuk pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát puhul.
A megtisztított hagymát kevéske olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögött sárgaborsót.
Felengedjük kb. 1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk az egész fokhagymákat.
Hagyjuk felfőni, leszedjük a habját.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és fél karikára vágjuk.
A tarját apróra kockázzuk, majd a répával együtt, a leveshez adjuk.
Meghintjük a pirospaprikával.
Fedő alatt addig főzzük, míg a sárgaborsó megpuhul. (Nekem ehhez kb. 45 percre volt szükség.)


Hozzávalók
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg főtt füstölt tarja
  • szál sárgarépa
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd fokhagyma  
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat