Sárgaborsó krémleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 317 kalória
  • Christofer
Megosztás

A sárgaborsót és a répát átmostam, majd hideg vízben feltettem főni. A vöröshagymát egészben teszem bele. Lassú tűzön, puhára főzöm.
Fűszerezem és közben fokhagymanyomóval, a fokhagymát is hozzáadom. Ha már puha, leveszem a tűzről. Kiszedem belőle a vöröshagymát. Kevés tejfölt keverek hozzá, majd összeturmixolom. Ha szükséges hígítani, akkor egy-két kanál tejföllel, vagy tejszínnel elkeverem és összeforralom.
Tálaláskor, a sárgaborsó krémleves tetejére, fűszerezett kenyérkockát tettem. Lehet még dúsítani húsos szalonnával, vagy bacon-el is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat