Sárgaborsó krémleves ahogy én szoktam

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 342 kalória
  • Boxika
Megosztás

A sárgaborsót én előzőnap beáztatom.
A burgonyát meghámozom apró kockára vágom.
A sárgaborsót felteszem főni, ízesítem.
Ha már majdnem puha, hozzáadom a kockára vágott burgonyát. Addig főzöm, míg puha nem lesz mindkettő.
Csak annyi vizet adok hozzá, ami épp ellepi, és ha később elfőtt, pótolom.
Vékony rántást készítek lisztből, reszelt vöröshagymából és fokhagymából.
Ha megfőtt a burgonyám és a borsóm, leveszem a tűzről, majd konyhai botmixerrel összeturmixolom, míg darabos.
Hozzáadom a tejet, visszateszem a tűzre, hozzáadom a kis pohár tejföl felét.
Utoljára, hozzáadom a rántást.
Levesgyönggyel és pirított zsemlekockával tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat