Sárgaborsó főzelék

  • 2 személyre
  • 70 perc
  • 752 kalória
  • Olga
Megosztás

Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük.
Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük és felengedjük annyi vízzel, hogy az kb. két ujjnyira ellepje. Dobjuk bele a babérleveleket, a leveskockát, nyomjuk bele a fokhagymákat, daráljunk rá egy kevés feketeborsot és végül adjunk hozzá egy csipet sót.
Fedő alatt főzzük kb. 1 órát, amíg a sárgaborsó teljesen pépes nem lesz. Néha nézzünk rá és kavarjunk rajta. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
Liszttel és olajjal zsemleszínű rántást készítünk. Ezt felengedjük egy merőkanálnyi sárgaborsólével, amivel jól elkeverjük, majd ezzel berántjuk a főzelékünket.
Kavargatás mellett még pár percig főzzük. Akkor jó, ha fröcsköl.


Hozzávalók
  • csipet pirospaprika
  • 0.5 l tej  
  • db húsleveskocka
  • fej vöröshagyma
  • db hagyma
  • 25 dkg sárgaborsó
  • db babérlevél
  • gerezd fokhagyma
Vegye meg a hozzávalókat