Sárgabarackos tejpite, nektarin kockákkal

  • 2 személyre
  • 50 perc
  • 752 kalória
Megosztás

A tejpitében azt szeretem, hogy iszonyú könnyű elkészíteni és úgy variáljuk, ahogy szeretnénk. Ahogy nyáron bátran előveszem a mentát vagy a barackot, úgy használom télen a fahéj, narancs, alma kombinációt.
A sárgabarackokat megmosom és kimagozom, azután cikkekre vágom.
Minden hozzávalót keverjünk össze gyakorlatilag úgy, hogy egy palacsintatésztát kapjunk. A citrusokat ne tegyük bele és a vanília rúd felét hagyjuk meg.
Ezután egy piteformába dobáljuk bele a barackokat és öntsük rá a masszánkat. Fontos, hogy ne tortaformát használjunk, mert ki fog folyni.
180 fokon süssük körülbelül 30 percig. Szép aranybarna lesz és fel fog fújódni.
Amíg sül készítsük el a nektarin kockákat. A barackokat vágjuk, szép egyforma kockákra és reszeljük rá egy lime és citrom héját, majd a levüket is facsarjuk ki és keverjük össze.
A maradék vaníliát dobjuk hozzá, forgassuk át és készen is van az ízesített nektarin kocka.
Szeretek ilyen kis mini gyümölcssalátákat készíteni, nagyon fel tudják dobni egy-egy desszert élményét.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat