Sárgabarack krémleves

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 280 kalória
  • anya
Megosztás

A sárgabarackot, vagy sárgabarack befőttet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük kb. 2 l vízzel.
Beletesszük a fűszereket, a cukrot, esetleg citromhéjat, majd megfőzzük.
A megfőtt gyümölcslevest megturmixoljuk, és újra feltesszük főni. Ha forr, belekeverjük a keményítős tejszínt, és azzal is forraljuk egy keveset.
Hidegen, melegen tálalható. Díszíthető mandulaforgáccsal, megbolondíthatjuk egy kevés barackpálinkával, vagy likőrrel.


Hozzávalók
  • 30 dkg sárgabarackbefőtt
  • szem szegfűszeg
  • kevés fahéj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db citrom héja
  • kanál cukor
  • ek keményítő
  • dl főzőtejszín
Vegye meg a hozzávalókat