Sárgabarack krémleves

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 554 kalória
  • Magica
Megosztás

A felezett, forrázott (hámozáshoz, hogy szép sima legyen) barackot (télen lehet befőtt, de azt nem ízesítjük cukorral), a vízzel és ízesítőkkel, a vanília rúd helyett vaníliás cukor, pár karika citrom és egy félnek a levét belenyomva, elkezdjük főzni (kb. 20 perc, gyorsan megfő).
Félrehúzzuk, kicsit állni hagyjuk, majd turmixoljuk.
Mielőtt visszatennénk, a tejszínízű pudingot elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk, még egyszer turmixoljuk és még fél liter vizet adunk hozzá, majd kiforraljuk.
(Vigyázzunk, mert ilyenkor, a sűrítés után akár kifuthat, ha nem vesszük vissza a hőt alatta!)
Ha kész, kihűtjük és étcsokoládéval, vanília fagylalttal, tejszínhabbal (elhagyható) tálaljuk.Legfinomabb, a házi készítésű.
Itt említeném meg, hogy én cukor helyett nádcukrot, tejszín helyett kókusztejszínt, puding helyett pedig étkezési keményítővel készítem (allergia miatt).
Úgy is finom, ha kicsit még langyos és hideg fagylalt.


Hozzávalók
  • kg sárgabarack
  • db vanília
  • csipet szegfűszeg
  • ek nádcukor
  • db citrom
  • 1.5 l víz
  • 15 dkg fagylalt
  • dl tejszín
  • csomag pudingpor
Vegye meg a hozzávalókat