Salátaleves

  • 3 személyre
  • 30 perc
  • 401 kalória
  • zsoka50
Megosztás

A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kisütjük. A pörcöket kiszedjük, és a zsírban megdinszteljük, a kézzel kisebb darabokra tépkedett salátaleveleket.
Ezt követően, beleadjuk az apróra vágott kaprot (aki nem szereti, egy csokorban is beleteheti, és a végén kiveszi), valamint 2 gerezd fokhagymát.
Kicsit összeforraljuk, és felöntjük egy kevés vízzel.
Hozzáadjuk a sót (ízlés szerint).
Letakarjuk, pár percig (míg egy kicsit összeesnek a saláta levelek) főzzük.
Közben a tejből, egy kevés liszttel, a tejföllel habarást készítünk, ráöntjük a salátára, és pár percig összeforraljuk, majd leturmixoljuk.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az ecetet.
Jó étvágyat kívánok!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat