Sajtszószos gnocchi

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 380 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A krumplit jól megmossuk, majd héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, és krumplinyomón átnyomjuk.
Apránként hozzáadjuk a lisztet, és egyesével a tojásokat. Sózzuk, majd alaposan kidolgozzuk egy fakanállal.
Eleinte ragad, de aztán szépen elválik az edény falától.
Lisztezett deszkára téve, adagokban Rudi vastagságú hengereket formázunk belőle, majd két centis darabokra vagdaljuk.
Egy villával megnyomjuk minden darabnak a tetejét, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha feljön a gnocchi a víz tetejére, várunk még egy-két percet, és leszűrjük.
A sajtszószhoz edénybe öntjük a tejszínt, és kis lángon a tűzhelyre tesszük.
Beleszórjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymagerezdet.
Nincs más tennivalónk, mint kavargatva megvárni, míg kicsit besűrűsödik.
Tányérra szedjük a gnocchit, és nyakon öntjük a sajtmártással.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat