Sajtos zöldség

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 364 kalória
  • Ilike
Megosztás

Vágjuk kockákra a szalonnát.
Forrósítsunk egy serpenyőben sütőmargarint, majd süssük ki benne a szalonnát.
A fokhagymát vagdaljuk apróra, a hagymát vékony karikákra.
Szórjuk mindkettőt a szalonna mellé, majd süssük aranybarnára.
Szeleteljük fel vékonyan a cukkinit, a paprikát vágjuk csíkokra.
Rakjuk a paprikát a serpenyőbe, majd pároljuk 5 percig.
Adjuk hozzá a cukkinit, pároljuk az egészet újra 5 percig.
Vajazott formába rakjuk a zöldségeket.
Verjük fel a tojást, keverjük hozzá az oregánót, sózzuk, borsozzuk.
Szeleteljük fel a paradicsomot.
A sajtot reszeljük le.
Öntsük a tojást a zöldségre.
Tegyük rá a paradicsomszeleteket, és takarjuk le sajttal.
Rakjuk forró sütőbe, majd pároljuk addig, amíg a tojás kemény nem lesz, és a sajt meg nem olvad.
Héjában főtt burgonyával tálaljuk.


Hozzávalók
  • 50 g szalonna
  • ek sütőmargarin
  • gerezd fokhagyma  
  • db hagyma
  • db sárga kaliforniai paprika
  • db cukkini
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek oregáno
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 200 g Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 125 g sajt  
Vegye meg a hozzávalókat