Sajtos virslivel töltött kiflik

  • 10 személyre
  • 120 perc
  • 738 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az élesztőt felfuttatjuk, a langyos tejben, a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tojások sárgával és megszórjuk szezámmaggal.
A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik.
180 fokon, 15 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük őket.
A sütőből kivéve, lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával letakarva, kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínáljuk.
32 db kiflike lett, ebből az adagból.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat