Sajtos vagy szezámmagos sós süti

  • 5 személyre
  • 60 perc
  • 730 kalória
  • Zsuzsi
Megosztás

A lisztet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, a margarint és a tehéntúrót összegyúrjuk. Az így elkészült massza állhat is valamennyit a hűtőben, de azonnal elkészítve is finom.
A tészta akkor jó, ha nyersen kóstolva kicsit sósnak érezzük. :)
A tésztát kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tojással megkenjük és megszórjuk (tetszés szerint) sajttal. (A füstölt sajt különleges ízt ad neki, de pl. csak trappistával is finom.). Megszórhatjuk szezámmaggal, de bármi mással is, ez ízlés dolga.
Az így előkészített tésztát rádlival (derelyevágóval) felvágjuk, de ünnepi alkalmakra kiszúróformákkal is kiszaggathatjuk.

Előmelegített sütőben, a legmagasabb fokozaton, kb. 10-15 perc alatt, szép piros-barnára sütjük.

Frissen kisülve, kicsit kihűtve nagyon finom, de ha véletlenül marad belőle, másnap, harmadnap is élvezettel fogyasztható. :)