Sajtos-sonkás guba

  • 5 személyre
  • 25 perc
  • 1074 kalória
  • Polgár-Balogh Éva
Megosztás

A kifliket felkarikázzuk, sóval és borssal ízesített langyos tejben áztatjuk, majd egy picit állni hagyjuk.
Míg a kifliszeletek áznak, addig a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a hőálló edényt vajjal kikenjük.
Az áztatott kiflidarabokat az edénybe rakjuk, majd rá a sonkát, végül a reszelt sajtot.
Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok. Fontos, hogy mindig a sajt legyen felül!
180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Hozzávalók
  • 10 db kifli
  • 200 g gépsonka
  • 300 g sajt  
  • dl tej  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kevés vaj
Vegye meg a hozzávalókat