Sajtos-sonkás guba kukoricával

  • 5 személyre
  • 25 perc
  • 964 kalória
  • Polgár-Balogh Éva
Megosztás

Ugyanúgy készül, mint a sajtos-sonkás guba, csak annyi különbséggel, hogy kiflidarabok és a sajt közé, plusz rétegnek kukoricát teszünk.

Sajtos-sonkás guba:
A kiflit felkarikázzuk, majd egy nagy tálba rakjuk.
A tejet felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a kiflidarabokra, majd hagyjuk egy kicsit ázni.
Addig, ha a sajtot nem reszelve vettük, akkor lereszeljük.
A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, és a jénai tálat kivajazzuk.
Először a kiflidarabokat rakjuk a tálba, majd sonkát, végül a sajtot.
A rétegeket addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.
Mindig a sajtnak kell felül lennie.
Végül aranybarnára sütjük, 180 °C-on, kb. 15 percig.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat