Sajtos rakott tök

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 633 kalória
  • alexa1896
Megosztás

A kocka tésztát kifőzzük. A tököt meghámozzuk és szeletekre vágjuk, majd a darabokat kisebb cikkekre.
Egy jénai tálat, olívaolajjal kikenünk és meghintjük zsemlemorzsával.
Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott, füstölt sajtot.
Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát, vékony karikákra vágva, szétterítjük rajta.
Újabb adag zsemlemorzsa következik, majd jöhet a kocka tészta.
A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a rakottasra, hogy mindenhova jusson.
A tetejére újabb réteg tököt teszünk és meghintjük zsemlemorzsával.
A tetejére kevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 °C-on, kb. 30 perc alatt megsütjük. (Nem kell lefedni.)
Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk a szeletelt mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat