Sajtos rakott tészta

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 591 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, olajos-sós vízben, majd lecsepegtetjük.
Egy lábosban, vagy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet, ráöntjük a tejet.
Folyamatosan kevergetve, 2-3 percig főzzük.
Beleszórjuk a reszelt sajt felét, kavargatjuk, míg felolvad, majd levesszük a tűzről.
Megszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, őrölt borssal és csipet szerecsendióval.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a mártásba, majd egy pici olajjal kikent sütőtálba szedjük.
A tetejét kirakjuk, nem túl vastagra, szeletelt paradicsomkarikákkal.
Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőbe toljuk.
Nem lesz ott sok időt, csak míg a sajt ráolvad és egyet "bugyog".


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat