Sajtos körtesaláta

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 505 kalória
  • balintsyl
Megosztás

A krémsajtot a tejszínnel és a durvára megvágott dió felével habosra kikeverjük. A körtét megmossuk, megtöröljük (nem hámozzuk meg!), kettőt félreteszünk a díszítéshez, a többinek kiemeljük a magházát, meglocsoljuk citromlével, hogy meg ne feketedjen. A kétféle sajtot ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a körtét vékony szeletekre, óvatosan összekeverjük és leöntjük a tejszínes öntettel. A félretett két körtének kiemeljük a magházat, karikákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, kibélelünk vele egy mély üvegtálat, rászedjük az előbb elkészített salátával, meghintjük frissen darált borssal, tetejét a maradék diógerezdekkel díszítjük és jól behűtve tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat