Sajtos-karfiolos rakott cannelloni

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 2024 kalória
Megosztás

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (éppen, hogy csak puhára). Egy teáskanál olajon megpirítjuk a darált húst (minél kevésbé legyen zsíros), majd fedő alatt kevés vízzel tíz percig pároljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és majorannával ízesítjük. A vajon (4dkg) megpirítjuk a lisztet (világosra), majd a forró tejet hozzáadjuk. Sóval, őrölt borssal, mustárral ízesítjük. Hozzáadjuk a sajt felét, amint felolvad a sajt kész is. A főtt karfiolt kézzel kis darabokra törjük (fél-egy centis darabokra). Ha kell, sózzuk még meg. A karfiolhoz hozzáadunk egy kevés sajtmártást, apróra vágott petrezselymet és elkeverjük.

A cannellonit megtöltjük teáskanállal, először a karfiolos töltelékből teszünk majd a darált húsos töltelékből, a végére karfiolos tölteléket tegyünk. A tészta végét kezünkkel lezárjuk, minden egyes kanál töltelék után kicsit lenyomkodjuk, tömörítjük a tölteléket (hosszabb kanál végével). Kevés vajjal kikenjük a tepsit vagy hőálló tálat. A mártás felét beleöntjük, erre helyezzük a megtöltött cannellonit szorosan egymás mellé. A tetejére öntjük a maradék mártást (kicsit hagyunk a díszítéshez belőle). Előmelegített 160C-os sütőben lefedve 30 percig sütjük. A maradék reszelt sajtot a cannellonira tesszük, fedő nélkül 200C-on a sajtot rápirítjuk. Forrón tálaljuk az elkészített cannellonit. Sajtmártással, darált hús mártásával, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat