Sáfrányos- mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 1180 kalória
Megosztás

A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk és összekeverjük a darált hússal. Ezután sóval és borssal ízlés szerint megszórjuk, majd kisebb méretű gombócokat formázunk. Egy forró serpenyőben a fokhagymát és a kenyeret kevés olajon megpirítjuk, majd azokat félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe még két evőkanál olajat teszünk és a már elkészített gombócokat magas lángon megpirítjuk, közben hozzáadjuk a kakukkfű leveleit és a babérlevelet, majd felöntjük 1,5 dl száraz finom fehérborral, meghintjük sáfránnyal és hozzáadunk 2 dl szárnyas alaplevet.
Ezt követően 3 percig pároljuk közepes lángon, addig pedig elkészítjük a mandulás krémünket. Az előkészített mandulát egy aprítógép segítségével finomra őröljük, hozzáadjuk a már megpirított fokhagymánkat ill. kenyerünket továbbá 3 evőkanál olívaolajat és kb. 3 dl szárnyas alaplevet.
Ezeket összeturmixolva egy szép, finom krémet kapunk. A kész krémet hozzáöntjük a húsgombócokhoz, összeforgatjuk, hozzáadunk még 1-1 csipet sót és borsot, majd 10 perc alatt készre pároljuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük és finom rizsszerűre aprítjuk.
Egy száraz, forró serpenyőbe 1-1 tk. egész római köményt és mustármagot hevítünk, amikor már illatozni kezd rádobjuk a teavajat és hagyjuk felolvadni, finoman megbarnulni. Hozzáadjuk a felaprított zöldbabot, sóval borssal ízesítjük. Ezt követően jön hozzá a finomra aprított karfiol, az egészet jól összeforgatva pár perc alatt készre pároljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat