Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 1094 kalória
Megosztás

A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben egészen finomra aprítjuk. Egy serpenyőbe a római köményt és a fekete mustármagot piritjuk. Hozzáadjuk a vajat, hagyjuk felolvadni és finoman megbarnulni. Hozzáadjuk a zöldbabot is és sóval, fekete borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az aprított karfiolt és az egészetalaposan összeforgatva,3pár perc alatt készre pároljuk. A hagymát finomra, a zsályát vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük a hússal. Sóval, borssal ízesítjük a gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a fokhagymákat és a kenyeret, majd félretesszük , e öntünk még két evőkanálnyi olajat bele és a húsgombócokat magas lángon lepirítjuk. Mellédobjuk a kakukkfűvet, majd az egészet felöntjük a száraz fehérborral, a sáfránnyal és hozzáadunk 3 dl alaplevet.Az egészet3 percig, és elkészítjük a mandulás krémet: egy aprítógépben finom őrleménnyé zúzzuk a mandulát. Hozzáadjuk a a lepirított fokhagymát és kenyeret is, 2 evőkanál olívaolajat és alaplevet . Az egészet hozzáöntjük a húsgombócokhoz, óvatosan összekeverjük.ha kell, alaplevet adunk hozzá, hogy mártásunk legyen. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre pároljuk úgy 8-10 perc alatt.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat