Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 1011 kalória
Megosztás

A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben egészen finomra aprítjuk. Egy serpenyőbe a római köményt és a fekete mustármagot piritjuk. Hozzáadjuk a vajat, hagyjuk felolvadni és finoman megbarnulni. Hozzáadjuk a zöldbabot is és sóval, fekete borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az aprított karfiolt és az egészetalaposan összeforgatva,3pár perc alatt készre pároljuk. A hagymát finomra, a zsályát vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük a hússal. Sóval, borssal ízesítjük a gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a fokhagymákat és a kenyeret, majd félretesszük , e öntünk még két evőkanálnyi olajat bele és a húsgombócokat magas lángon lepirítjuk. Mellédobjuk a kakukkfűvet, majd az egészet felöntjük a száraz fehérborral, a sáfránnyal és hozzáadunk 3 dl alaplevet.Az egészet3 percig, és elkészítjük a mandulás krémet: egy aprítógépben finom őrleménnyé zúzzuk a mandulát. Hozzáadjuk a a lepirított fokhagymát és kenyeret is, 2 evőkanál olívaolajat és alaplevet . Az egészet hozzáöntjük a húsgombócokhoz, óvatosan összekeverjük.ha kell, alaplevet adunk hozzá, hogy mártásunk legyen. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre pároljuk úgy 8-10 perc alatt.



Hozzávalók
  • 40 dkg karfiol (karfiol)
  • 15 dkg darált sertéscomb (darált sertéscomb)
  • dkg teavaj (teavaj)
  • kk sáfrány (sáfrány)
  • 15 dkg zöldbab (zöldbab)
  • db babérlevél (babérlevél)
  • db zsálya (zsálya)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (étolaj)
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj (olívaolaj)
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (só)
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (bors)
  • kk mustármag (mustármag)
  • db leveskocka (leveskocka)
  • dkg mandula (mandula)
  • dl fehérbor (fehérbor)  
  • szelet kenyér (kenyér)  
  • db kakukkfű (kakukkfű)
  • fej hagyma (hagyma)
  • kk római kömény (római kömény)
Vegye meg a hozzávalókat