Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 1390 kalória
  • Orsi77
Megosztás

A vöröshagymát és a zsályát felvágjuk és összekeverjük a darált hússal. Sóval, borssal ízesítjük a keveréket és kisebb méretű gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben kicsi olajon lepirítjuk a fokhagymákat és a kenyeret. A serpenyőbe öntünk még két evőkanálnyi olívs olajat és a gombócokat magas lángon lepirítjuk. Mellédobjuk a kakukkfűt és a babérlevelet, majd az egészet felöntjük borral, meghintjük a sáfránnyal és hozzáadunk 2,5 dl alaplevet . Az egészet közepes lángon pároljuk 2 percig, elkészítjük a mandulás krémet: egy aprítógépben finommá zúzzuk a mandulát, a lepirított fokhagymát és kenyeret, 3 evőkanál olívaolajat és 2dl alaplevet . Az egészet hozzáöntjük a gombócokhoz, óvatosan összeforgatjuk és ha kell, még annyi alaplevet adunk hozzá, hogy egy paprikás csirke állagú mártásunk legyen. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre pároljuk úgy 10 perc alatt.

A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben aprítjuk. Egy zsíradék nélküli, forró serpenyőbe az egész római köményt és a fekete mustármagotpirítjuk míg illatozni kezd. Rádobjuk a vajat, hagyjuk felolvadni . Hozzáadjuk a zöldbabot is és sóval, tört borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a finomra aprított karfiolt és az egészet jó alaposan összeforgatva, 1-2perc alatt készre pároljuk.


Hozzávalók
  • 40 dkg karfiol (karfiol)
  • 15 dkg darált sertéscomb (darált sertéscomb)
  • dkg teavaj (teavaj)
  • g Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (só)
  • g Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (bors)
  • tk mustármag (mustármag)
  • kk római kömény (római kömény)
  • 10 dkg zöldbab (zöldbab)
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj (olívaolaj)
  • tk sáfrány (sáfrány)
  • dl alaplé (alaplé)
  • 1.5 dl fehérbor (fehérbor)  
  • 10 dkg mandula (mandula)
  • db kakukkfű (kakukkfű)
  • db babérlevél (babérlevél)
  • szelet kenyér (kenyér)  
  • gerezd fokhagyma (fokhagyma)  
  • db zsálya (zsálya)
  • fej vöröshagyma (vöröshagyma)
Vegye meg a hozzávalókat