Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 1103 kalória
  • Anett
Megosztás

A vöröshagymát és a zsályát nagyon vékonyra vágjuk és összekeverjük a darált hússal. Sóval, borssal ízesítjük és kisebb méretű gombócokat készítünk belőle. Kevés olajon lepirítjuk a fokhagymát és a kenyeret. A serpenyőbe öntünk két evőkanálnyi olajat és a húsgombócokat magas lángon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kakukk fűvet és a babérlevelet, majd az egészet felöntjük a fehérborral, meghintjük a sáfránnyal és hozzáadunk 2 dl alaplevet .Az egészet közepes lángon pároljuk pár percig, közben pedig elkészítjük a mandulás krémet: egy aprítógépbena mandulát összetörjük, Hozzáadjuk a a lepirított fokhagymát és kenyeret, 3 evőkanál olívaolajat és annyi alaplevet hogy krémes állagot kapjunk belőle. A szószt hozzáadjuka húsgombócokhoz, óvatosan összeforgatjuk . Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre pároljuk kb.10 perc alatt.

A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben aprítjuk. Egy száraz, forró serpenyőbe beleszórjuk a római köményt és a fekete mustármagot és addig hevítjük, míg illata lesz.Rádobjuk a vajat, hagyjuk felolvadni és megbarnulni. Hozzáadjuk a zöldbabot is és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a karfiolt és az egészet jó alaposan összeforgatva,2-4 perc alatt készre pároljuk.


Hozzávalók
  • 40 dkg karfiol (karfiol)
  • 15 dkg darált sertéscomb (darált sertéscomb)
  • dkg teavaj (teavaj)
  • fej hagyma (hagyma)  
  • db zsálya (zsálya)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (étolaj)
  • gerezd fokhagyma (fokhagyma)
  • szelet kenyér (kenyér)  
  • rúd kakukkfű (kakukkfű)
  • 10 dkg mandula (mandula)  
  • db húsleveskocka (húsleveskocka)
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (só)
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (bors)
  • 10 dkg zöldbab (zöldbab)
  • tk kömény (kömény)
  • kk mustármag (mustármag)
Vegye meg a hozzávalókat