Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 893 kalória
  • neva595
Megosztás

A hagymát lereszeljük ,és a morzsolt zsályát összekeverjük a darált hússal. sóval, borssal ízesítjük és kisebb méretű gombócokat formázunk belőle.
Egy forró serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a fokhagymákat és a kenyeret, majd félretesszük őket. A serpenyőbe öntünk még két evőkanálnyi olajat és a megformázott húsgombócokat magas lángon lepirítjuk. Mellédobjuk a kakukkfű lemorzsolt leveleit és a babérlevelet, majd az egészet felöntjük a száraz fehérborral, meghintjük a sáfránnyal és hozzáadunk 3 dl alaplevet Az egészet közepes lángon pároljuk 8-10 percig,ha kész a gombócokat kiszedjük és a levét használjuk a mandulás krémhez , egy aprítógépben tesszük a mandulát a lepirított fokhagymát a lepirított kenyeret, és a vajon lepirított római köményt és a mustármagot meg 3 evőkanál olívaolajat és apránként hozzáadagoljuk a húsgombócok főtt levét , a masszát ráöntjük a húsgombócokra , sózzuk, borsozzuk és fedő alatt még pár percig főzzük .

A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben egészen finomra aprítjuk.a vajat amiben a római kömény és a mustármag pirult , hozzákeverjük a karfiolhoz , és 1 dl húslével pároljuk ,sóval, tör borssal ízesítjük .


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat