Sáfrányos-mandulás húsgolyók illatos karfiolrizzsel

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 1528 kalória
Megosztás

A hagymát finomra, a zsályát nagyon vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük a darált hússal. Sóval, borssal ízesítjük a keveréket és kisebb méretű gombócokat formázunk belőle. Egy forró serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a fokhagymákat és a kenyeret, majd félretesszük őket. A serpenyőbe öntünk még két evőkanálnyi olajat és a megformázott húsgombócokat magas lángon lepirítjuk. Mellédobjuk a kakukkfű lemorzsolt leveleit és a babérlevelet, majd az egészet felöntjük a száraz fehérborral, meghintjük a sáfránnyal és hozzáadunk 2 dl alaplevet (ennek hiányában vizet). Az egészet közepes lángon pároljuk 2-3 percig, közben pedig elkészítjük a mandulás krémet: egy aprítógépben finom őrleménnyé zúzzuk a mandulát. Hozzáadjuk a a lepirított fokhagymát és kenyeret, 3 evőkanál olívaolajat és annyi alaplevet (vizet), hogy szép krémet kapjunk belőle. Az egészet hozzáöntjük a húsgombócokhoz, óvatosan összeforgatjuk és ha kell, még annyi alaplevet adunk hozzá, hogy egy paprikás csirke állagú mártásunk legyen. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre pároljuk úgy 10 perc alatt.

A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben egészen finomra aprítjuk. Egy száraz, forró serpenyőbe beleszórjuk az egész római köményt és a fekete mustármagot és addig hevítjük, míg illatozni kezd. Rádobjuk a vajat, hagyjuk felolvadni és finoman megbarnulni. Hozzáadjuk a zöldbabot is és sóval, tört feketeborssal ízesítjük. Hozzáadjuk a finomra aprított karfiolt és az egészet jó alaposan összeforgatva, rázogatva pár perc alatt készre pároljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat