Rumos-körtés sütemény

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 1119 kalória
  • Andi80
Megosztás

A sütőt előmelegítjük.
Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24 x 39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral, gépi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat, majd a rum aromát.
Legvégül, beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
A körtéket alaposan megmossuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst, tetszés szerinti darabokra vágjuk és a masszába nyomkodjuk.
180 fokon, hőlégkeveréssel, 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat