Rumgolyó

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 2643 kalória
  • Timi
Megosztás

A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni. Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt. Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírkába teszünk.


Hozzávalók
  • kg mazsola
  • kg csokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • dl rum
  • csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kakaópor
Vegye meg a hozzávalókat