Rozmaringos,mustáros sertés tarja jázmin rizs,zöldbab

  • 3 személyre
  • 60 perc
  • 822 kalória
  • Anji
Megosztás

A tarja szeleteket előző nap a pácba beforgatni és egy éjszakára a hűtőben tárolni. A pác elkészítése: A mustárhoz hozzákeverem az olívaolajat, a gyömbért, a szerecsendiót, a sertéssült fűszerkeveréket és ebben pácolom a hús szeleteket. Majd másnap nagyobb méretű serpenyőbe raktam,friss rozmaringot apróra vágtam és megszórtam vele,majd forgatva mindkét oldalát megsütöttem. A zöldbabot vajon pároltam,ízlés szerint sóztam. Közben a jázmin rizst elkészítettem. Egy főre 100 g rizst számoljunk. 200 g rizshez (2 főre) 375 ml vizet öntünk, és minden következő 200 g rizshez 250 ml víz szükséges. A rizst megmossuk, beletesszük a kimért vízbe, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük. Ezután a gázt eloltva, még 10 percig hagyjuk párolódni lefedve. Ilyenkor akár konyharuhát is lehet az edényre tenni, hogy a hő teljesen bent maradjon. Sózni nem szükséges.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat