Rozmaringos libamell

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 476 kalória
Megosztás

A libamell bőrét vágjuk be, sakktábla szerűen.
Ezután hintsük meg sóvak és borssal.
Aprítsuk össze a rozmaringot, majd facsarjuk ki a citrom levét.
A citrom levet keverjük ki olívaolajjal, az aprított rozmaringgal és egy csipetnyi sóval, majd fektessük bele a libamell szeleteket.
Akár egy napig is állhat a pácban.
A sütőtököt vágjuk darabokra, és szedjük ki a magját.
Szilikonnal ellátott tepsire rakjuk, meghintjük sóval, és előmelegített sütőben, 175 fokon süssük meg.
Ha megsült a sütőtök, akkor távolítsuk el a héját.
Alaposan törjük össze, majd kevés vajjal és tejszínnel habosítsuk ki. Finomra vágott snidlinggel és sóval, borssal ízesítsük.
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen melegre, és fektessük bele a libamelleket, a bőrös felükkel lefelé.
Süssük addig így a húst, míg szépen megpirul a bőre, majd fordítsuk meg, és süssük meg szép pirosra, a másik felét is.
Közben locsolgassuk a kisült zsiradékkal.
Tálaláskor a vékonyra szeletelt húst, a sütőtökpürére tálaljuk.
Meglocsolhatjuk még egyszer a hús zsiradékával.


Hozzávalók
  • db libamell
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • marék rozmaring
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg hideg vaj
  • db sütőtök
  • marék snidling
  • dl főzőtejszín
  • dl citromlé (frissen facsart)
  • marék snidling
Vegye meg a hozzávalókat