Rozmaringos-fokhagymás fűszerolaj

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 2242 kalória
Megosztás

Az olajat szedjük 2 részre. Körülbelül egy decit szedjünk ki egy serpenyőbe, a többi rakjuk félre.
Az egy decibe dobjunk bele pár gerezd fokhagymát és és ugyanennyi mosott rozmaring szálat, na meg persze sót. Kezdjük el melegíteni, de semmi esetre se forraljuk fel. Éppen csak annyira, hogy a langyosnál kicsit melegebb legyen. A cél, hogy a fűszerek aromája szépen kioldódjon a olajba. 4-5 percig melegítsük, majd a végén öntsük össze a maradék hidegen hagyott olajjal. Ez lehűti annyira, hogy rögtön üvegbe tudjuk tölteni. Ne feljetsük ki az üvegből a fűszereket sem!
Egy szép cimkével remek ajándék.
Húsokhoz(különösen sertéshez és marhához) és salátákhoz kiváló!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat