Rosztyókaleves

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 333 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós, köménymagos vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni.
A tojásokat lazán felverjük, és mikor a krumpli félkemény, kevergetés mellett, vékony sugárban a levesbe csorgatjuk.
Kevés almaecetet, csipetnyi borsot és felszeletelt házikolbászt teszünk bele.
Felforraljuk, majd a tejfölből vagy főzőtejszínből, néhány merőkanálnyi főzőlével, csomómentes habarást készítünk.
A habarással egy időben, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is.
Az eredeti rosztyóka rántott köménymagleves, de a receptből kitűnik, hogy jelentősen fel lett turbózva, így akár önmagában is tartalmas ebéd, vacsora.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat