Roston sült sertéskaraj brokkolival rakva

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 684 kalória
Megosztás

Az édesburgonyát meghámozzuk és felaprítjuk, majd sós, forró vízben megfőzzük.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd forró, sós vízben forrázzuk le.
Rakjunk bele egy csipetnyi szódabikarbónát is.
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon süssük meg.
Ha megpárolódott a brokkoli, akkor szűrjük le.
Az elősütött karajt rakjuk tepsibe, és rakjuk rá a brokkolirózsákat.
Szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben süssük pirosra.
A megfőtt édesburgonyát szűrjük le, és rakjuk bele egy aprítóba. Pürésítsük le, adjunk hozzá mentalevelet és bazsalikomlevelet.
Tejszínnel tegyük krémessé, és tetszés szerint fűszerezzük.
Tálaláskor az édesburgonya mellé, tegyük a brokkolival rakott sertéskarajt.


Hozzávalók
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 100 dkg édesburgonya
  • fej brokkoli
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet szódabikarbóna
  • dl tejszín
  • csipet menta
  • csipet bazsalikom levél
Vegye meg a hozzávalókat