Roston sült libamáj gyümölcsraguval

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 891 kalória
Megosztás

A mézet futtassuk fel és szórjuk bele a gyümölcsöket.
Szórjuk meg a fűszerekkel és pároljuk addig a gyümölcsöket, ameddig szét nem esnek.
Ez kb. 10-12 perc párolást jelent. Kevés vörösborral tehetjük pikánssá.
A libamájat vágjuk ujjnyi szeletekre, sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk lisztbe.
Egy serpenyőt melegítsünk fel és öntsük bele 2 kanálnyi étolajat.
Helyezzük bele a libamájszeleteket. Egyenletes hő alatt süssük meg mindkét oldalukat, 4-5 perc alatt.
Tálaláskor a köret mellé helyezzük a libamájakat és öntsünk mellé a raguból, 2-3 kanállal.
Köretnek burgonyapüré, párolt rizs, vagy steak burgonya is kiváló.


Hozzávalók
  • 60 dkg libamáj
  • 30 dkg szeder
  • 30 dkg áfonya
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • kanál méz
  • 10 dkg liszt  
Vegye meg a hozzávalókat