Roston sült csirkemell, céklás burgonyapürével

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1161 kalória
Megosztás

A céklát főzzük meg héjastul és pucoljuk meg, majd daraboljuk fel. A burgonyát kockázzuk fel és főzzük meg sós vízben. Közben a tejet és a vajat forraljuk össze kevés sóval. Miután megfőtt a burgonya még melegen dolgozzuk őket össze a vajas tejjel egy habverőben. A darabolt céklát keverjük a püréhez és kész is. A csirkét olajon vajon, pici kakukkfűvel, fokhagymával, sóval borssal süssük meg. Tálalásnál újhagymával és rukkolával díszítsük.


Hozzávalók
  • db   bőrös csirkemell
  • ek   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd   fokhagyma
  • 200 g   vaj
  • ág   kakukkfű
  • csipet   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 500 g   burgonya  
  • 300 ml   tej  
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db   cékla
  • szál   újhagyma
  • marék   rukkola
Vegye meg a hozzávalókat