Rosé kacsamell, gyömbéres zöldségekkel, szójával és szezámmaggal

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 337 kalória
Megosztás

A kacsamellet beirdaljuk és a bőrös oldalát szépen lassan elkezdjük sütni. Figyeljünk arra, hogy a zsiradékot folyamatosan öntsük le róla. Ha kipirult a zsír, akkor süssük a húsos oldalát is és azután tegyük be a sütőbe, 150 fokra körülbelül 7-8 percre.
Közben kezdük el feldarabolni és megpirítani a zöldségeket és a szezámmagot is. Ha kész, akkor reszeljünk hozzá egy kevés gyömbért, facsarjunk hozzá egy lime levét, locsoljuk meg szójaszósszal és forgassük egybe az egészet.
Amikor a hús kellően megsült a sütőben, akkor vegyük ki és hagyjuk pihenni, hogy finom szaftos és puha maradjon.
Tálalásnál újhagyma zöldet használjunk.


Hozzávalók
  • 500 g kacsamell
  • csomag szezámmag
  • db póréhagyma
  • fej fokhagyma
  • 300 g barna csiperkegomba
  • csomag baby sárgarépa
  • db cukkini  
  • 100 ml szójaszósz
  • 30 g gyömbér
  • db lime
  • db újhagyma
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat