Ropogós szezámos rántott csirkecomb

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 682 kalória
  • Magica
Megosztás

A húsokat jól megmosom, a combokat csontnál bevágom, jól megsózom a szárnyakkal együtt, és félórát állni hagyom.
A hagymát meghámozom, négybe vágom, majd metéltre, egy csipet sóval megszórom és félreteszem.
A burgonyákat meghámozom, és sós vízben megfőzőm (de ne főjön túl). Közben a libazsíron megdinsztelem a hagymákat.
Most összekeverem a szezámmagot, keményítőt (kukorica), burgonyapelyhet és 2 evőkanál zsemlemorzsát, ebben panírozom (szezámmag helyett lehet durvára vágott dió, mandula). Mint a bécsi szeletnél úgy járunk el. Liszt-tojás és végül a morzsás keverékbe.
A fritőzben az olajat előmelegítjük, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Én most serpenyőben, fedő alatt, kókuszzsírban sütöttem, csak a végén vettem le a fedőt, hogy klassz, ropogós legyen.
Amíg a húsok sültek, addig a hagymát felforrósítottam és átforgattam benne a burgonyát (ha van rá idő, irány a kis kemence vagy sütő, és pirosra, ropogósra sütni).


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat