Ropogós kacsamell mandarinmártással

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 197 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A 2 db kacsamellet a bőrös felén beirdaltam, megsóztam, a húsos oldalán megborsoztam, frissen őrölt, durva borssal.
Éjszakára ment a hűtőbe.
A bőrös felén kezdtem sütni, majd 3 perc múlva, megfordítva, a húsos felét is sütöttem 5 percig, fedő alatt.
A melleket sütőtálba rakva, kevés vizet aláöntve, fólia alatt, előmelegített sütőben, a bőrös felével felül, 20 percig sütöttem.
A sütés végén, a fóliát levéve, hagytam kicsit a bőrét pirulni.
A serpenyőben maradt kacsazsíron, a fokhagymát kicsit megdinszteltem, majd felöntöttem eperborral és 1 kanál balzsamecettel.
Nagyon rövid párolás után, mikor a mandaringerezdek kicsit megduzzadtak, őröltem rá kevés csilit, és a mustárral együtt összeforraltam.
Az egész művelet, nem tartott tovább 3 percnél.
Az ezalatt pihentetett kacsamelleket felszeleteltem, és a párolt, mustáros mandarinmártással tálaltam.
Elképzelhetetlenül finom, pikáns ízű étel lett belőle. Azoknak ajánlom, akik szeretik a különleges ízeket!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat