Ropogós kacsacomb

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 827 kalória
  • Valika
Megosztás

Az előkészített kacsacombot sóval, borssal, majoránnával, fokhagymával és olívaolajjal készített páclével bekenjük.
Egy éjszakán át, a hűtőben hagyjuk érlelődni.
A kacsacombot serpenyőben, zsiradék nélkül, körös-körül elősütjük.
Azután tepsibe fektetjük, a páclével meglocsoljuk, 1 dl vizet aláöntünk, majd fóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 fok), puhára pároljuk.
Végül a fóliát levesszük és a kacsa bőrét ropogósra, pirosra sütjük.


Hozzávalók
  • db kacsacomb
  • csipet majoranna
  • mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dkg fokhagyma  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • dl víz
Vegye meg a hozzávalókat