Ropogós kacsacomb mazsolás párolt káposztával

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 200 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A kacsacombok elkészítése:
A kacsacombokat előző este besóztam, borsoztam, kevés olívaolajjal bedörzsöltem, és éjszakára a hűtőbe tettem.
A combokat forró serpenyőben, a bőrös felével elkezdtem sütni. Kevés száraz bort öntöttem alá.
3 perc után megfordítottam, és fedő alatt sütöttem tovább, újabb 5 percig.
Kevés mustárt dörzsöltem rá, majd előmelegített sütőben, fólia alatt sütöttem, 20 percig. A bőrös fele került felülre, és kevés víz alá.
A végén, a fóliát levéve, kicsit megpirítottam a tetejét felső sütéssel. Szép ropogósra sült a bőre.

Mazsolás párolt káposzta eperborral, kandírozott eperdarabokkal elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteltem. (Lehet gyalult káposztát is használni).
Megsóztam, állni hagytam, míg a többi hozzávalót előkészítettem, és a combokat elősütöttem.
A káposztát kevés olajon elkezdem párolni, majd 1 dl borral felöntöttem (én eperbort használtam, de használható hozzá más gyümölcsbor is). Megborsoztam, őrölt köményt adtam hozzá, és almaecetet, érzés szerint. Fedő alatt pároltam, és mikor összeesett kicsit, megkóstoltam. Mivel a káposztát besóztam, nem kellett hozzá semmi.
Hozzáadtam a mazsolát, és a kandírozott epret (más aszalt, kandírozott gyümölcs is jó hozzá), majd ismét lefedtem.
Mikor majdnem elkészült, belekerült a félkarikára vágott lilahagyma is, aminek mindössze 3 perc kellett, a párolásához.
Pikáns, finom, harmonikus köret lett a kacsacombhoz.


Hozzávalók
  • db kacsacomb
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (+ 1 kevés a káposztához)
  • kevés Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (+ 1 kevés a káposztához)
  • fej káposzta
  • fej lilahagyma
  • gerezd fokhagyma  
  • marék mazsola
  • kanál almaecet
  • dl Eperbor
  • kevés őrölt kömény
Vegye meg a hozzávalókat