Rókagombás, aszalt paradicsomos ragu tagliatelle tésztán

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 764 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A csirkecombokat sós vízben előfőzöm, majd kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján párolom.
Keveset adok a hozzá, az üvegben lévő capribogyóból is.
A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomom a serpenyőben és felöntöm borral.
5 perc után, hozzáadom az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is.
Paradicsompürét és félbevágott olajbogyót is teszek hozzá.
Sózom, borsot őrlök rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyem zöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozom és lecsöpögtetett mozarellát morzsolok rá.


Hozzávalók
  • 25 dkg tagliatelle
  • 150 g aszalt paradicsom
  • 125 g mozzarella  
  • 150 g olajbogyó
  • db csirkecomb filé
  • 150 g gomba
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • kanál paradicsompüré
  • db kápia paprika
  • dl fehérbor  
  • szál zellerzöld
  • db sárgarépa
  • csomó újhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • kevés bazsalikom levél
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat