Rizspuding naranccsal és dióval

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 901 kalória
  • huszanke
Megosztás

A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Kb. 15 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
A narancslevet a tejjel összeborítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot.
A fűszerekkel, lassú tűzön, ebben főzzük tovább a rizst egészen addig, amíg a levet magába szívja.
Darált dióval, durvára vágott, pörkölt dióval, vagy narancsszeletekkel tálaljuk.


Hozzávalók
  • 30 dkg rizs
  • dl tej  
  • dl narancslé
  • db szegfűszeg
  • mk őrölt fahéj
  • db narancshéj
  • dkg kristálycukor
  • db narancs
  • 10 dkg dió
Vegye meg a hozzávalókat